Hestra kan butiksindretning, butiksinventar, hotelindretning og restaurantsindretning. Vores ambition er at være den lille virksomhed med de store ressourcer.

Velbygget fra starten

Hestra kan butiksindretning. Men også hotelindretning og restaurantsindretning. Vi kan konceptudvikling. Vi producerer selv i både træ og metal, men har også et omfattende netværk af underleverandører. Vi har både et omfattende standardsystem og en stor produktion af helt kundeunik indretning. Vi monterer og udfører også enklere byggearbejder. Vi hjælper med layout og 3D/VR-animationer. Test os gerne – vi har traenet siden år 1900 og kan butiksinventar.

Enkle og stærke

I dag er vi en stabil og succesrig familievirksomhed i fjerde generation. Vores styrke er, at vi kombinerer den lille virksomheds enkelthed og kundenærhed med den store virksomheds ressourcer. Det betyder, at vi kan klare alle indretningsopgaver. Vi er vant til at arbejde med produktstande, shop in shop afdelinger og komplette miljøer. Med en helt unik indretning eller med vores omfattende standardsystem. En eller hundrede butikker gør ingen forskel. Henvend dig til Hestra!

Vi er i hele Norden!

Ud over i Hestra i Småland finder du os også i Solna, Dröbak (Norge), Lahti (Finland) og Vejle (Danmark). Ud over vores hjemmebane i de nordiske lande er vi også vant til at arbejde i Europa og verden.

Bæredygtighed

Med ålder kommer vishet och med mer än 120 år i ryggen har vi sedan länge insett hur viktigt det är att ta hand om vår jord och våra medmänniskor. På Hestra arbetar vi aktivt för att ge tillbaka och stötta vår natur och vårt samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i Hestra håller.

Kvalitet hele vejen

Hos Hestra stræber vi altid efter høj kvalitet i alt, hvad vi laver. Produkterne skal holde, hvad de lover, leveringen skal komme til tiden, og du skal have professionel service. Målet er, at hver levering skal være en anbefaling for fremtidige forretninger. Vi har været kvalitetssikret i henhold til ISO 9001 siden 1996.

Miljøansvar er en selvfølge

Vi drives af en ægte interesse for vores miljø. Vi varmer vores lokaler op med spildvarme fra en nabovirksomhed. Vi har solceller på taget. Vi er medejere af vindkraftværker til produktion af grøn el. Vi er selvfølgelig også miljøcertificerede i henhold til ISO14001 og søger hele tiden efter forbedringer.

Menneskepligter

Som medmennesker, arbejdsgiver, leverandør og kunde tager vi et socialt ansvar. Det gennemsyrer vores handlinger, det kan mærkes i det lokale foreningsliv, og det gør en forskel for vores 100 fadderbørn. Vi har været aktive siden 1900, og det er vores mål også at gøre en forskel i 2100.

Det hele begyndte i år 1900

1900

Året er 1900, og Natanael Petersson er på vej til præstegården i Hestra. Hans vogn er fuldt lastet med møbler, og luften er fyldt med forår og spændte forventninger. Præsten havde tidligere set møblerne tage form i Natanaels værksted. Men hvordan ville de komme til at se ud på stedet? Og hvordan ville præstekonen reagere? Begge bliver meget tilfredse, og rygtet spreder sig om Natanaels håndværksmæssige kunnen. Kunderne begynder at vælte ind, og N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik ser dagens lys samme år.

1920

Natanael er nu virkelig kommet ind i varmen og bliver påskønnet i området for sine snedkerarbejder. I løbet af 1920´erne bliver sønnerne Ernst og Tage engageret i firmaet, og virksomheden udvikles yderligere. Nu tilbyder N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik også indretning til skoler, hoteller og butikker. Kunderne kan kontakte virksomheden gennem telegrafadressen ”Pettersson” eller det praktiske telefonnummer ”3”.

1945

Anden Verdenskrig er endelig slut, og Ernst og Tage ser lyst på fremtiden. De kommer i kontakt med Svenska Järnhandlarföreningen, som efterlyser et standardiseret eksponeringssystem til varer hos isenkræmmere. Ernst og Tage præsenterer en fungerende løsning, og i løbet af kort tid domineres produktionen i Hestra af butiksindretning.

1972

I april 1972 påbegyndes byggeriet af Hotel Birger Jarl i Stockholm. Ved indvielsen er det et af Sveriges mest moderne hoteller med sine brune møbler, orangefarvede gardiner og uendelige væg-til-væg tæpper. Hestra leverer indretningen til hotellet. Leverancen bliver den sidste i en lang historie af hotelindretning. Virksomheden, som nu hedder Hestra Inredningar, fokuserer nu helt på butiksindretning.

1984

I de glade firsere vokser Hestra Inredningar ud af sine svenske rammer og begynder at se uden for landets grænser. Virksomheden etablerer sit første internationale salgskontor i Norge i 1984. I de følgende år gør vi også fremstød i Finland og Danmark. Her lægges en vigtig puslespilsbrik til at blive en af Nordens førende butiksindrettere.

2008

I løbet af 2008 udbygger Hestra produktionsanlægget til 20.000 kvm. Nogle år senere gør vi det igen, og det samlede produktions- og lagerareal er oppe på 22.000 kvm. Lageret rummer nu ca. 2.000 standardartikler og 6.000 kundespecifikke produkter på i alt 15.000 pallepladser.

2016

Hotelindretteren Room2Room bliver en del af Hestra-familien. Hermed begynder Hestra igen at lave hotel- og restaurantsindretning.

2019

Ricana bliver en del af Hestra-familien, og dermed komplementeres Hestras veludviklede træproduktion med en egenproduktion i plader og rør.

2020

Der er gået mange år, siden Natanael snedkererede sine første møbler sammen, og virksomheden drives i dag af fjerde generation Petersson. 3D-printeren bruges oftere end høvlen, og tegningerne er mere avancerede, men grundlaget er stadig det samme. Hestra kommer altid til at arbejde tæt på kunderne med viden, erfaring og nysgerrighed for at skabe den bedst tænkelige løsning.